Septembrie incepe cu Cercul

…Cercul Donatorilor PACT, un eveniment care aduce impreuna prieteni ai Fundatiei PACT, care sustin dezvoltarea comunitatilor mici din sud, si oameni din aceste comunitati care vor sa schimbe in bine lucrurile la ei acasa.

Miercuri, pe 21 septembrie, de la ora 18.30, suntem invitati in mansarda Simbio la editia a V-a a Cercului Donatorilor. In ultimii trei ani, am fost sustinute la Cerc 12 proiecte din 10 judete diferite. Cu increderea castigata si cu cei peste 62.000 RON stransi, grupurile de initiativa au reusit sa porneasca activitatea unei brutarii, sa faca 3 locuri de joaca pentru copii, sa organizeze ateliere si activități dedicate tinerilor sau sa planteze o cultura de levantica.

Cercul Donatorilor se intampla după modelul The Funding Network, cu sprijinul Asociatiei pentru Relatii Comunitare. Uite cum a fost la ultima editie:

Pe 21 septembrie vor fi propuse trei programe importante, prin care cei de la Fundatia PACT isi doresc sa creasca impactul in comunitatile din sud.

  • Suport general. De la primul contact cu o comunitate pana la implementarea unui proiect, este nevoie de cel putin un an si jumatate. In tot acest timp, localnicii sunt sustinuti si indrumati de facilitatorii comunitari. Ei gasesc oamenii si ii ajuta sa formeze grupuri de initiativa, sa faca un plan pentru comunitatea lor, sa identifice nevoile și solutiile cele mai potrivite. Fara ei, proiectele locale nu ar fi posibile. Vino la Cerc sa afli povestea grupului din Vizuresti (judetul Dambovita) si sa sustii facilitatorii comunitari sa dea in continuare incredere oamenilor din comunitati!
  • Advocacy. Cele mai multe sate se confruntă cu probleme complexe, iar oamenii au nevoie de ajutorul autoritatilor pentru a gasi solutii la probleme de educatie, sanatate, locuire. Fundatia PACT isi propune sa aduca problemele stringente din comunitati pe agenda autoritatilor nationale si locale si sa lucreze cu grupurile de initiativa in campanii de advocacy. Pe 21 septembrie, vei afla situatia oamenilor din Valea Corbului (judetul Arges), unde sute de familii nu au acte de proprietate pentru casele in care locuiesc. Din aceasta cauza, ei nu se pot conecta legal la reteaua de electricitate si nu pot beneficia de servicii primare de sanatate. 
  • Marketing Business Social. Numai 38% dintre locuitorii din mediul rural sunt angajati. Din cauza lipsei de oportunitati, anul trecut au plecat din tara 184.000 de oameni. Ne dorim sa sprijinim antreprenori locali sa acceseze piete de desfacere din orase pentru produsele lor, pentru dezvoltarea comunitatii. La Cercul Donatorilor vei afla si povestea unei comunitatii din Gaujani (judetul Giurgiu) care a deschis o croitorie in sat.

Asadar miercuri, la Simbio, aproape de Universitate, pe Negustori 26, poti sustine in mod real comunitati din sudul Romaniei, sarbatorind alaturi de PACT 10 ani de implicare in aceasta zona! Suma de la care se porneste este 60 lei, poti dona pentru unul sau mai multe programe sau poti decide sa nu donezi. De asemenea, nu trebuie sa faci donatia pe loc. Dar daca evenimentul asta iti surade, daca vrei sa afli trei povesti frumoase, da-le de veste ca poti ajunge pana luni, 19 septembrie, la adresa de mail cristina@fundatiapact.ro. Partea minunata e ca daca te duci vei cunoaste si o multime de oameni cu o energie speciala, care fac lucrurile sa se miste.

La minuni inainte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.