SCiK!DS – Festivalul Stiintei pentru intreaga familie

Weekendu-l asta, pe 15 și 16 octombrie copiii, parintii si tinerii pasionati de știinta si tehnologie sunt asteptati la nivelul 1 din Mall Promenada pentru evenimentul de stiinta educativa SCIKiDS Festivalul Stiintei.

Tema de anul acesta este Lumea in miscare: Vechi si nou in știinta, iar organizatorii isi propun sa ilustreze cat de departe a evoluat societatea prin stiinta intr-un cadru destinat intregii familii. Activitatile, dar si exponatele aduse special timp de doua zile la Mall Promenada includ interacțiunea cu antichitati stiintifice ca masina de scris Braille unica in Romania, dar și noi tehnologii ca dispozitivele de realitate virtuala.

Programul celor doua zile de festival cuprinde experimente distractive si pe ințelesul copiilor cu Fun Science, spectacole stiintifice la scena, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte stiintifice interactive, competiții de roboti si jucarii inteligente. In cadrul festivalului, participantii sunt invitati sa contribuie la crearea unui show experiment ,,Puterea lamailor” in care 4.000 de lamai vor genera energie electrica fara prize, doar prin intermediul elementelor naturale. Participantii la festival pot descoperi suprizele pregatite in cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

Editia din acest an se va bucura in premiera de participarea unora dintre cei mai cunoscuți YouTuberi din Romania si Moldova ca Gami OS, Viktor Moozz, Mariposa (Lorena Francisc), Regend, Cezar Poiata, Eugen Anghel si Cristian Batrinu, Deniz Vural, Bibi, Daiana si Profesorul Trasnit Spooky. YouTuberii vor deschide festivalul și vor ține la curent fanii cu noutați.

SCIKiDS Festivalul Stiintei s-a nascut din necesitatea unui alt mod de a aborda știinta. Asta pentru ca stiinta este un drept și o obligatie in același timp pentru fiecare om care trece prin acest univers. Sustinem alfabetizarea oamenilor in domeniul stiintei si consideram ca acest lucru este posibil intr-un stil neconventional, cu amuzament si curiozitate. Toata lumea este binevenita pentru ca iubirea de cunoastere nu te va lasa niciodata cu inima franta.  Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDS Festivalul Științei se afla la cea de-a patra editie și reprezinta o inițiativa a Asociatiei Fascination impreuna cu Fun Science Romania. Evenimentul beneficiaza de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educaționala pentru intreaga familie, UPC Romania si este energizat de Tinmar. Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistenta pentru copiii dislexici.

Incurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se asteapta la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool intalnire cu stiinta. Activitatile se vor desfasura in fiecare zi in intervalul 12.00 – 20.00, iar intrarea este libera.

Mai multe detalii despre eveniment si programul sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Eu voi fi acolo prin caleidoscoapele mele, mesterite cu drag si personalizate cu tema evenimentului.

Sa aveti un weekend… stiintific! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.