Schimbam lumea cu dragoste de oameni si mintea limpede

Seara de 17 noiembrie o sa ramana pentru mine in galeria serilor de neuitat. Ea va fi mereu amintirea acelor doua ore in care am trait Gala Oameni pentru Oameni de pe scena, privind inspre cei patru sute de oameni din sala, nominalizati, premiati si prieteni ai lor. A fost o onoare sa fiu gazda aceastei a treisprezecea editii a Galei, alaturi de Wargha Enayati, cardiolog, filantrop si fondator al Fundatiei Regina Maria, un domn teribil de simpatic care a punctat delicios cateva momente ale serii. Inima noastra a fost pe maini bune joi. 🙂

Gala, organizata de Asociatia pentru Relatii Comunitare si Camera de Comert Americana in Romania, e povestea celor care schimba lumea din jurul lor. Donand, mobilizandu-si prietenii pentru o cauza, alergand pentru o poveste care l-a emotionat, sau luand decizii rationale in proiecte cu impact pe termen lung, care poate nu salveaza vieti, dar schimba sisteme. E despre oamenii simpli care fac bine, dar si despre cei din organizatii responsabile social. 270 de proiecte ale companiilor, organizațiilor și donatorilor individuali din România au fost nominalizate în acest an, pentru a fi premiate la Gala Oameni pentru Oameni. În total, au mobilizat peste 22 de milioane euro.

Asa cum spuneau organizatorii in ziarul Galei, ei organizeaza acest eveniment, de treisprezece ani, pentru ca isi doresc ca proiecte eficiente si inovative sa fie cunoscute, sa fie un exemplu pentru alte companii si ONG-uri, sa contamineze, prin forta lor, alte proiecte.

Eu sunt tare norocoasa pentru locul din fata lor, de pe scena, sa ii vad pe castigatori cand, din discursul celor care prezinta castigatorul, reiesea ca urmeaza sa le rosteasca numele lor sau al organizatiilor pe care le reprezinta.

Castigatorii au fost desemnați de un juriu format din Andreea Roșca, jurnalist și co-autoare a volumului Cei care schimba jocul, Corina Vasile, Director de Comunicare si Relații Publice al Raiffeisen Bank, Dana Pîrțoc, CEO ARC, Dragoș Neacșu, CEO Erste Asset Management, Felix Pătrășcanu, CEO Fan Courier , Georgiana Pogonaru, Fondator Romcolor2000, Marius Ștefan, CEO Autonom , Mihaela Gînju, Fondator Asociația Eurudio, Mihaela Perianu, Managing Partner AIMS Human Capital&Dale Carnegie, Péter Barta, CEO Fundația PostPrivatizare , Roxana Vitan, Director Executiv Fundatia Romano-Americana.

Premiul pentru cel mai bun program de CSR a fost inmanat companiei A&D Pharma, pentru programul “Sanatate prin prietenie”, care ofera asistenta medicala gratuita persoanelor din zone izolate ale Munților Apuseni, fiind cuprinse 350 de sate in care au fost oferite peste 1000 de consultatii gratuite.

Premiul pentru cel mai bun program de CSR INTERN a fost acordat programului ”Alaturi de tine” al companiei de asigurari de viata Metropolitan Life, care aduna sub aceeasi umbrela 11 proiecte de educatie și integrare sociala, desfașurate in opt judete din tara.

Premiul pentru cel mai bun proiect de sponsorizare al unei companiiOlimpiadele KauflandKaufland România, cu 2,29 milioane de euro investiți în proiecte educaționale si de renovare ale peste 1100 de școli.

Cel mai bun proiect de sponsorizare din partea IMM a fost castigat de Fondul de Burse Centric – Centric IT Solution, cu 53.000 lei sponsorizare pentru burse acordate tinerilor, precum si consiliere profesionala și dezvoltare personala pentru aceștia.

Cea mai buna campanie de fundraising a unui ONG mareProiectului România Solidară al Asociației Dăruiește Viața, cu peste 3,35 milioane lei stransi din comunitate intr-o campanie dedicata victimelor incendiului din Clubul Colectiv și echiparii spitalelor cu aparate performante si consumabile de care a fost nevoie în perioada imediat urmatoare tragediei.

Cea mai bună campanie de fundraising a unui ONG mic se acorda campaniei “Sunet pentru Sanatatea Copiilor” a asociatiei Life Education for All. Ei au strâns 35.000 de lei de la comunitatea clujeana pentru a picta, amenaja și dota cu carti și audioteca saloanele de pediatrie din clinicile din Cluj Napoca.
Premiul pentru cel mai bun fundraiser – a fost castigat de Alexandru Moraru, fundraiser pentru Teach for Romania pentru o campanie in care a reușit sa atraga 300 noi donatori alegand sa foloseasca mesaje care sa nu abuzeze emotional donatorii ci sa construiasca incredere.

Premiul pentru continuitate si impactBanca Transilvania pentru susținerea “Centrului de zi pentru adolescenți Clujul are Suflet”, cu 560.000 lei, program dedicat tinerilor din medii defavorizate, prin care li se ofera o șansa reala de dezvoltare și in care investiția bancii are loc de peste opt ani.

Premiul pentru creativitate în atragerea de fonduri a fost castigat de initiativa am inceput sa schimbam Romania in bine!” a Asociației Creștem Idei. Inițiatorii acestei platforme de crowdfunding au ajutat 40 de proiecte sa atraga peste 3.300 de sustinatori si fonduri de peste 382.000 de lei.

Premiul Galantom. In fiecare an, Galantom selecteaza dintre sutele de fundraiseri voluntari care desfasoara campanii prin intermediul platformei un exemplu de om care reușește sa-și folosească inteligent resursele de energie și relatii. Anul acesta, premiul a mers catre Andrei Rosu, “pilotul de încercare” Galantom avand prima pagina de fundraising de pe platforma. A susținut mai multe cauze printre care HOSPICE Casa Sperantei, Padurea Copiilor și Scoala de Valori prin participarea la mai multe evenimente sportive de anduranta și a strans in total 312.000 lei din aproape 800 de donatii pe platforma.

Ei sunt castigatorii acestei editii. Ma bucur tare ca printre ei si ceilalti nominalizati sunt organizatii partenere, ONG-uri beneficiare sau proiecte despre care am vorbit cu drag la radio in ultimele luni.

Vanilla Roads ne-a surprins in cateva fotografii frumoase:

Pe toate le puteti vedea aici.

 vr_l9879

Multumesc mult Rhea Costa pentru rochia splendida pe care am purtat-o la Gala. Mi s-a potrivit de minune. Multumesc Emanu Banita, stilist, pentru ajutor. Ii multumesc si Ralucai Craciun pentru make-up. M-am simtit minunat datorita voua.

Le multumesc oamenilor faini de la Asociatia pentru Relatii Comunitare pentru propunerea asta onoranta. Asa ceva nu se uita niciodata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.