Exista cateva locuri in online in care te poti ascunde ca sub o patura moale, la caldura, unde sa stai sa citesti pana dimineata. Designist.ro este unul dintre ele.
Eu ii stiu, cred, de vreo patru ani si daca nu ma insel am aterizat acolo prima data in urma unui articol foarte distribuit in acele zile, un apartament luminos care a furat multe interjectii si al caror proprietari probabil ca ne-am visat cu totii. Am inteles repede ca atunci cand vrei idei frumoase sau vrei sa respiri locuri frumoase te duci pe designist.ro.
La doi ani dupa ce au lansat platforma au dus ideile creative la alt nivel, lansand Creative Learning – scoala de cursuri creative si interactive, sustinute de profesionisti si dedicate celor care vor sa isi cultive pasiunile. De-alungul anilor s-au jucat pe mai multe paliere, iar primavara asta ne propun trei cursuri care sa ne puna creativitatea la joaca.
Saptamana viitoare, pe 28 martie, incepe cursul de design interior cu Martine Claessens, ajuns la sesiunea cu numarul opt si avand peste 200 de absolventi. E un curs care timp de douasprezece seri de marti deschide usa spre designul interior, initiind cursantii in lumea asta, familiarizandu-i cu metodele, prezentand etapele de lucru si resursele necesare, plimbandu-i de la abordarea spatiului in design interior, la stiluri, dinamica, finisaje, efectele luminii si culori.
Martine Claessens a absolvit Royal Academy of Fine Arts in tara natala, Belgia, traieste in Romania de opt ani si semneaza proiecte de design interior, unul mai sublim ca altul. Acest curs sustinut de ea la Creative Learning nu-i unul exclusiv de educatie estetica, dar unul in care te joci cu materiale, texturi si decupaje direct pe moodboard, dar si digital. Iar la final schitezi proiectul de amenajare pentru casa unui client. How cool is this? Inscrierile sunt in toi, toate detaliile sunt aici si nu strica nici sa cititi feedback de la absolventi ai acestui curs, aici.
Pe 8 aprilie incepe cursul de ceramica – design de obiect, la care o sa ma vedeti si pe mine si unde o sa invat sa realizez un obiect ceramic, de la a la z, powered by Veronica.
O sa fie trei ateliere de weekend in care o sa aflu despre tehnici, materiale si toate cele necesare pentru a crea un obiect ceramic. Unde mai pui ca punem totul in practica. Profesorul acestui curs e Madalina Teler, designer ceramist, apreciat si la noi si departe, care se inspira din elementele arhitecturale decorative pe care le reinterpreteaza apoi pe vase. Programa cursului e aici, iar inscrierile se fac aici. A-bia as-tept sa ma intorc acasa cu un ceainic facut de mainile mele, pe care o sa il reconvertesc profesional in vaza. 🙂
Pana la cursul de graphic design mai e ceva vreme, dar e bine sa stim din timp si de el. Acesta e un curs recomandat graficienilor, antreprenorilor si celor al caror job implica si feedbackul pe creatii vizuale. Nu e un curs care preda un anumit program de grafica, ci e unul despre regulile graphic design-ului, reguli de lucru, instrumente si concepte, dar si aplicatii pratice, care la final ne ajuta sa privim altfel vizualurile si eventual sa dam un feedback dincolo de simtul nostru estetic.
Patru ateliere intensive de weekend, sustinute de Alexe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuti graphic designeri de la noi, designerul editurii Publica, ale caror carti nu trec neobservate in librarii, cu o abordare neconventionala, care te face mai atent la procesul de creatie si la detaliile din acest domeniu. Toate detaliile sunt aici. In secret sper ca am timp sa ajung si la cursul asta.
Am si o cireasa de pe tort. Pentru ca designist.ro + minuni.ro a fost iubire la prima vedere, daca va inscrieti la cursuri cu parola MINUNI primiti un discount de 10%. 🙂
Asadar oamenii de la Designist ne dau si primavara asta oportunitatea de a ne dezvolta creativitatea in zona designului. Cultivarea ei e esentiala in orice forma ar veni, fie ca ne jucam cu ceramica sau invatam sa realizam un vizual, fiindca ea deschide orizonturi si isi pune amprenta pe toate cele vazute si nevazute. La final, in fond, nu avem o diploma, ci suntem mai ales mai bogati in idei, in experiente, in perspective.
Credit foto: Designist.ro