E normal sa facem bine.

Miercurea trecuta a avut loc la Bucuresti Gala Fundatiei Vodafone Romania, la care n-as fi lipsit daca n-as fi fost la emisiunea mea de la SmartFM.

In ce ma priveste, o sa-mi fie mereu drag de ei fiindca m-au sprijinit cu generozitate in povestea #minunipeCamino. Lor le datorez faptul ca am fost mereu aproape de comunitatea mea in drumul asta, prin paduri si pe drumuri pustii, in orase mai mari sau mai mici. Asa ca mereu o sa tresar cand o sa aud de Fundatia Vodafone.

Fundatia sprijina zeci de proiecte din Romania, e prezenta in toate comunitatile, oamenii de-acolo isi fac foarte bine treaba, ii felicit si eu din lumea mea. Ultima oara i-am intalnit chiar inainte sa plec in drumul meu, la un alt eveniment al lor, care s-a desfasurat sub ideea din titlu: E normal sa facem bine. Imi place asta, inteleg esenta a ce-au vrut ei sa transmita. Ca faptele bune sunt un gest firesc.

M-am bucurat de vestea care miercurea trecuta s-a raspandit in newsfeed-ul meu inca in timpul evenimentului: Fundatia Vodafone Romania si-a anuntat sprijinul pentru renovarea sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean Constanta, prin dublarea sumei stranse in campania nationala de strangere de fonduri care va fi organizata de Asociatiile Inima Copiilor si Daruieste Aripi. Suma necesara pentru renovare este de 1,3 milioane de euro.

Inima Copiilor a mai trecut prin asta. Sectia de Terapie Intensiva pentru Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie functioneaza de trei ani. E cea mai moderna sectie de acest fel din Europa de Est. La Constanta vor construi in parteneriat una la fel de buna. Trebuie doar sa-i ajutam. Ea e Natalia si a fost internata la sectia de terapie intensiva din Bucuresti pana la varsta de sase luni. Am tinut-o in brate inainte sa plec in #minunipeCamino. Cu gandul la ea am trimis acum mesajul la 8845.

natalia

In cadrul Galei Anuale, Ravinder Takkar, presedinte si CEO Vodafone Romania a precizat ca Fundatia Vodafone Romania va oferi si o solutie de telemedicina ce va permite medicilor sa monitorizeze copiii chiar si din afara spitalului si sa transmita informatii medicale vitale ori sa organizeze video-conferinte cu medici specialisti din alte spitale din Romania si din strainatate. Prima astfel de solutie de telemedicina a fost implementata cu ajutorul Fundatiei Vodafone Romania la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Fundatia a finantat cu 1,4 milioane de euro construirea noii cladiri de patru etaje a spitalului Marie Curie in care sunt ingrijiti copiii nou-nascuti, in cadrul unui proiect initiat de Asociatia Inima Copiilor.

Gala Anuala a Fundatiei Vodafone Romania acorda premii de recunoastere partenerilor si voluntarilor sai care au avut contributii semnificative in proiecte ce acopera cele patru arii strategice in care investeste fundatia, si anume educatie, sanatate, voluntariat si servicii sociale. Anul acesta, Premiul pentru Educatie a fost acordat Fundatiei pentru SMURD, pentru caravana „Fii pregatit!”, care instruieste populatia din toata tara pentru a face fata dezastrelor naturale si situatiilor de urgenta. Premiul pentru Sanatate a fost oferit Fundatiei de Ajutor Medical Profilaxis, pentru proiectul „Impreuna pentru sanatate”, care ofera persoanelor din zonele rurale servicii medicale de specialitate prin intermediul unei solutii de telemedicina. Premiul pentru Voluntariat a fost inmanat Amaliei Nistor si lui Dan Negru, angajati ai Vodafone Romania, pentru implicarea deosebita in activitatile de voluntariat ale Fundatiei Vodafone Romania. Premiul pentru Servicii Sociale a fost acordat Asociatiei „Buna ziua, copii din Romania”, pentru proiectul „Impreuna cu ei, in comunitate”, care reprezinta un model sustenabil si replicabil de integrare sociala pentru tineri cu dizabilitati. Iar Premiul Special a fost inmanat Condelinei Kilikidis, membru al Consiliului Director al Fundatiei Vodafone Romania, pentru 18 ani de sprijin si dedicare fata de actiunile fundatiei.

In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.000 de programe in domeniile sanatatii, educatiei si serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiectele desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Ce ne ramane de facut acum?

donez

Sa luam chiar acum telefonul si sa trimitem un sms la 8845. Costa 2 euro. Fundatia Vodafone dubleaza suma.

4 euro din 1.300.000 vor fi ai tai.

La minuni inainte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.