Din ce in ce mai mult DoR

O sa incep cu o marturisire: il cunosc pe Cristian Lupsa de vreo cincisprezece ani, de cand era student la Facultatea de Jurnalism si se pregatea sa plece in State, sa studieze acolo. Tin minte cand l-am vazut ultima data inainte de plecare, am avut un sentiment ca nu e ultima oara cand aud despre el. Citisem cateva texte scrise de el in facultate si statusem de vorba de cateva ori si mi-a lasat impresia acuta a unui om care va schimba ceva prin ceea ce face cu pasiune.

De-asta nu m-am mirat cand, ani mai tarziu, am tinut in maini primul numar DoR. Ia te uita, mi-am spus, baiatul acela stralucitor pe care l-am intalnit cu atatia ani in urma s-a intors si s-a pus pe treaba. O revista cu nume simpatic si continut excelent, abordand subiecte diferite, o radiografie in scris a vietilor, trairilor, intamplarilor noastre.

Tin minte coperta aceea memorabila a numarului pilot, Dobrovolschi fotografiat de Alex Galmeanu, isteria din jurul acelui numar, ironiile la adresa numelui si asteptarea celui de-al doilea. Asteptarea asta inca exista in oamenii care au luat DoRul in brate, am flashback-uri cu oameni din lumea mea spunand azi stau in casa si citesc noul numar DoR sau vai, am primit la birou noul numar DoR, abia astept sa-l citesc din scoarta in scoarta. Cred ca si in asta sta valoarea acestei reviste. Ca o citesti din scoarta din scoarta. DoRul nu se citeste cu jumatati de masura.

 

De ce va vorbesc despre el? Pentru ca de cativa ani incoace luna asta e luna cadourilor pentru abonati. Ideea e ca daca te abonezi primesti patru numere DoR, livrate gratuit la tine acasa sau la birou, iar pana pe 10 martie ei ii premiaza pe actualii si noi abonati cu o carte, la tombola lor zilnica. Carti pe care ei le-au citit, in care cred si pe care le recomanda. Simon Sinek, Amy Cuddy, Elena Ferrante sau Lavinia Braniste, de la scriitori contemporani romani la carti de marketing si leadership. Dau si TED Talks, ghidul oficial TED pentru vorbitul in public, o carte pe care am citit-o pe nerasuflate si care a schimbat complet discursul pe care il pregatesc pentru TEDxCluj. Abia terminasem textul, am citit cartea si i-am schimbat fundamental continutul. Asa de buna e. 🙂

Au mai multe tipuri de abonament, aici puteti citi toate detaliile. Pe pagina de Facebook puteti vedea si cartea daruita in fiecare zi celor zece norocosi.

Vestea faina e ca am primit pentru voi doua abonamente pentru un an, pe care le puteti castiga prin tragere la sorti daca raspundeti pana pe 10 martie, in comentarii aici pe blog, la intrebarea: Care e cea mai frumoasa poveste pe care ai citit-o, una care te-a atins intr-un mod special?
Poate fi o carte, un rezumat al povestii, scris de tine, un link spre un articol din NY Times, spre un blog de la noi sau de oriunde sau spre o poveste pe care ai gasit-o in toti anii astia in DoR. 🙂
Vreau sa fac o colectie de povesti de la voi, iar pe 10 martie tragem la sorti cei doi castigatori ai abonamentelor pentru un an. Un an de povesti bine scrise.

Felicitari, Cristian, pentru drumul pe care l-ai ales. Pentru visurile tale si oamenii pe care i-ai adunat in preajma ta, sa le impliniti impreuna pentru noi, cei care nu ne saturam sa citim povesti si sa indraznim sa visam ca intr-o zi am putea scrie si noi asa de bine.

UPDATE:

Castigatorii acestui concurs sunt Ana Maria si Andreea. Felicitari! Spor la lectura 🙂

6 thoughts on “Din ce in ce mai mult DoR

  1. Cea mai frumoasa carte pe care am citit-o este colecția de povestiri “Cei doi domni din Bruxelles” de Schmitt. 🙂 este autorul meu preferat.

  2. “The city outside our tower was silent, forgotten. Muted. Stars, atoms, pain, orbits, politics, enemies…all faded into nothingness.” Din una din ultimele carti citite. O iubea, il iubea… Sa iubesti si sa ajungi sa simti ca pana si atomul s-a transformat in “nimc” ? 🙂

  3. Cartea The Horse Whisper este absolut minunată. Nici nu ar compara filmul. Trebuie citită în engleză. Cuvintele alese pentru descrieri de sentimente și trăiri nu ar putea fi mai frumoase. 🙂
    După ani de zile și încă o am la îndemână, în living. 🙂

  4. Primul numar DoR mi l-am cumparat din aeroport. Eram intr-o perioada dificila a vietii mele, aveam decizii mari si grele de luat, munceam mult, zburam saptamanal de cateva ori. M-a amprentat puternic acel numar- am deschis-o inainte sa urc in avion, am continuat sa citesc in avion, taxi, hotel si in tot timpul acesta am fost deconectata total de la toate problemele mele, de la tot ce se intampla in jur. A fost ca o calatorie in alt spatiu si timp, ceva uimitor-o revista care sa ma ia cu ea si sa ma tina bine nu am mai intalnit. \
    Ca sa raspund si la intrebare-o poveste care m-a atins si m-a schimbat pe ici pe colo este povestea Kristinei Barnett, autoarea cartii Scanteia, aparuta la ed Publica. Ea mi-a venit acum in minte, insa toate povestile citite, traite ori auzite si-au gasit loc in mine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.