#minunipeCamino in BeauMonde

Cand planuiam plecarea mea pe Camino am visat foarte multe, dar uite ca am omis sa visez despre aparitiile drumului meu in reviste. 🙂
Asa ca dupa revista pe care o pot citi cei care se plimba cu Blue Air in octombrie si noiembrie – beBlueAir – unde puteti citi un material amplu despre calatoria mea si un alt material aparut in octombrie in Cariere –  sunt tare bucuroasa ca in noiembrie ma gasiti si in revista Beau Monde, intr-o editie care se numeste SAVE THE WORLD. Asa cum spune in editorial Robert Ratiu, redactorul-sef, nu e prea tarziu ca sa salvam lumea si fiecare dintre noi are puterea de a face ceva in sensul asta. 

save-the-world

In dosarul dedicat acestui numar impart spatiul cu cateva povesti frumoase. Despre unele stiam, despre altele am aflat odata cu revista. Orfelinatul pentru ursi, singurul de acest fel din Europa, depinde de noi. Echipa WWF Romania isi propune salvarea ursilor prin campania Fii eroul puilor de ursAu nevoie de 10.000 de oameni care sa doneze un singur dolar pe luna. E simplu, daca ne gandim matematic. Poti ajuta si aici.

Laura Belecciu povesteste despre cum a devenit activista, despre iubirea fata de natura care a transformat-o intr-un voluntar dedicat si despre puterea gesturilor mici.

Despre Paul Dunca si proiectul sau de teatru documentar 4th AGE Community Art Center, care si-a propus sa afle istoriile persoanelor dintr-un azil de batrani, am aflat citind revista. Pornind de la experienta de viata a acestora a realizat un spectacol de teatru. Intre timp au infiintat Centrul de Arta Comunitara Varsta4.

Despre cum e sa-ti doresti sa faci lumea mai buna prin oferirea unei alternative sanatoase la mancarea de zi cu zi si despre educatia de well-being a romanilor puteti citi intr-un material dedicat Fermei Sibioara, realizat impreuna cu proprietara acestui mic business.

Importanta unui zambet  e un material pe care l-am citit pe nerasuflate – Irina Dobrita, care de sase ani lucreaza pentru ONG-uri si care acum face PR si fundraising la OvidiuRo, o organizatie care isi propune sa faciliteze accesul la educatie chiar si a celor mai saraci copii.

Despre turismul #responsabil, care nu e un moft sau un trend, au scris Diana Ioana Marasoiu si Florin Ioanitescu de la escapism.ro. Concluzia lor: take only photographs, leave only footprints, waste only time. Ce mi-a placut asta!

Madalina Ionescu, editorul de beauty Beau Monde, semneaza ultimul text al acestui dosar, despre frumusetea care rimeaza cu #responsabilitatea si despre sustainable beauty. 

Nu dezvalui nimic despre materialul MINUNI PENTRU CEILALTI, decat ca imi place foarte tare cum a iesit. Si ca m-am emotionat cand cineva mi-a spus deunazi: Mi-au dat lacrimile citind textul asta. 🙂

image1

Fotografia aleasa e una dintre sutele pe care le-am facut cu aparatul Sony A6000, pe care l-am primit in calatoria asta de la F64. Mul-tu-mesc.

De cand am revenit acasa, acum mai bine de trei luni, incerc sa ma intorc de pe Camino. Dar o parte din mine inca hoinareste pe-acolo, pe drumul asta de-l vedeti in fotografie. Parca a fost ieri! 🙂

2 thoughts on “#minunipeCamino in BeauMonde

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.