Mentor la Ziua Stafetei

Tare m-am bucurat cand in mail a aterizat propunerea de a fi mentor la Ziua Stafetei, o campanie-eveniment initiata de  Fundația Terre des homes și implementata la nivel național, in cadrul careia adulții predau stafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici sa le inveţe.

Ziua Stafetei celebreaza dreptul tuturor copiilor si tinerilor de a participa in societate si se desfasoara in fiecare an in preajma Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor.

Prima editie a campaniei a avut loc in 2012, fiind inspirata de modelul Take Over Day din Marea Britanie. Initiativa, ajunsa in prezent la a V-a editie, este implementata de Fundatia Terre des hommes Elvetia alaturi de partenerii sai din sectorul public si privat, ce recunosc potentialul deosebit al tinerilor.

ziua-stafetei-2

“Am oprit avionul! L-am oprit eu! Dar nu singur! E mare, dar a stat pe loc cand i-am facut semn! Dupa aceasta zi, iubesc si mai mult avioanele. O sa conduc avioane. Va rog, sa mai venim!” 

El e Marius si a fost controlor de trafic aerian pentru o zi.

In 2015, peste 3500 copii din 33 judete au participat la Ziua Stafetei, devenind – pentru  o zi – ambasadori, judecatori, jurnalisti, functionari publici, secretari de stat, directori de scoli si institute culturale, profesionisti IT. Anul acesta, predarea si preluarea stafetei are in perioada 15-25 noiembrie.

ziua-stafetei-3

Sunt unul dintre mentorii din program, ce bucurieee, uite in ce faina companie ma aflu ca mentor, asadar in emisiunea din seara asta alaturi de mine in studio se vor afla Ioana si Andreea, eleve de gimnaziu din Bucuresti, participante la program (Ioana s-a intors victorioasa aseara de la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu), impreuna cu Ramona Sinca, din partea Fundatiei Terre des Hommes. De fapt, ma vad cu fetele cu cateva ore inainte, pentru ca ele sa vada nu doar cum se desfasoara emisiunea, ci si o parte din pregatirea ei.

Ne puteti auzi la diseara, la Smart FM, de la opt la zece. Pe 107,3 in Bucuresti, online pe smartfm.ro, dar si daca va descarcati pe telefon aplicatia radioului. 🙂

Cum imi place mie sa spun… O emisiune cu inima la vedere. 🙂

Apropos, in studio in aceasta seara vin Delia Grigoroiu – Marketing & Recruitment Manager – EA The Entrepreneurship Academy, singura facultate de antreprenoriat in sistem privat din Romania, acreditata la nivel international si doi studenti-antreprenori – Eduard Burghelia si Alex Balas. Asta in a doua parte a emisiunii, caci despre prima pastrez surpriza. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.