Let’s do it… again!

România va face Curățenie Națională alături de Republica Moldova pe 24 septembrie

Cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare totală de 5000 de euro

Pentru a cincea oară, românii vor ieși din nou la curățenie pe 24 septembrie. România va coordona și activitatea din Republica Moldova, care va organiza acțiunea în aceeași zi.

Sunt deja aproape 7 ani de când a luat naștere “Let`s Do It, Romania!”, evenimentul simbol al voluntariatului în țara noastră. Până acum, am reușit să mobilizăm la curățenie peste 1 200 000 de români pentru a schimba România în bine, dar și pentru a aduce în prim plan problema deșeurilor. Este un moment important, în care România trebuie să accelereze reforma în acest sens. Viziunea noastră este o Românie fără deșeuri, pe care o urmărim prin toate proiectele noastreAndrei Coșuleanu -Director Executiv “Let’s Do It, Romania!

Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată prin intermediul aplicației Let`s Do It, Romania!. Voluntarii sunt invitați să descarce gratuit aplicația de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumetii.

infografic-ldir-7-ani

Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.

Am primit, de-a lungul timpului, multe mesaje de la voluntari, care își doreau să ia parte la o nouă Zi de Curățenie Națională – de aceea am și decis să o facem din nou. Suntem bucuroși la gândul că sute de mii de români vor ieși din nou, înarmați cu saci și mănuși, pentru o cauză atât de importantă pentru mediul în care trăim. Dincolo de semnificația ecologică, „Let`s Do It, Romania!” este o invitatie de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci lucrurile nu merg asa cum ne-am dori, prin puterea exemplului personal. Vă așteptăm alături de noi – Anca Baniță, Manager de Comunicare “Let`s Do It, Romania!”.

Vestea faina e ca in 2016, “Let`s Do It, Romania!” se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României – cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM) și va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi la Ziua de Curățenie Națională, Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora pe 24 septembrie.

voluntari-curatenie

Cum te inscrii la Ziua de Curățenie Națională de pe 24 septembrie:

  1. Descarcă aplicația “Let’s Do It, Romania!“, disponibilă gratuit pentru iPhone și Android sau intră pe site-ul Let`s Do It, Romania! și fă-ți cont
  2. Fă-ți o echipă pentru Ziua de Curățenie Națională;
  3. Alege-ți mormanele pe care vrei să le cureți, în functie de mărimea lor si de câți membri are echipa ta. 

Dacă nu vrei să-ți faci cont, poți veni direct la unul din punctele de înregistrare care vor fi comunicate pe letsdoitromania.ro. Acolo gasesti toate toate detaliile.

Felicitari oamenilor din echipa pentru crez si consecventa – multi dintre ei sunt in proiect inca de la inceput, cand poate noi n-am vizualizat ce mari o sa creasca ei. Sper sa ajunga, asa cum isi doresc, sa dez-obisnuiasca Romania de deseuri.

La minuni inainte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.