Daruieste timp, doneaza sange

Sun Plaza si Asociatia React au pus la cale campania Daruieşte timp, doneaza sange prin care incurajeaza bucurestenii sa doneze sange in cadrul unitatii mobile ce va fi amplasata la intrarea principala a centrului comercial. Actiunea se desfasoara in perioada 27 – 29 iunie 2015, intre orele 09:00 – 13:00.

La finalul procesului, donatorii vor avea la dispozitie o zona special amenajata, pentru a se reface, langa unitatea mobila amplasata pe esplanada Sun Plaza de la intrarea principala, din Soseaua Oltenitei.

“Este dovedit faptul ca donarea de sânge, pe langa principalul beneficiu de a salva viețile omenesti, contribuie si la imbunatatirea sanatatii donatorului. In urma donarii, sangele este improspatat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%”, precizează initiatorii campaniei.

Campania Daruieste viata, doneaza sange face parte din strategia de CSR a Sun Plaza Shopping Center si se adreseaza tuturor bucurestenilor.

 Procesul de donare e chiar simplu.
1. Determinarea grupei sanguine, Rh-ul si hemoglobina (pentru a se asigura ca donatorul nu este anemic)
2. Anamneza – donatorul este vazut de un medic de la Centrul de Transfuzie (tensiune arteriala, greutate etc.)
3. Donatia reala
4. Din cele 20 de minute ale intregului proces, donarea efectiva dureaza doar 5-7 minute, timp in care sunt colectati 450 ml de sange.
5. Donatorul trebuie sa stea jos pe un scaun timp de 10 minute dupa donare pentru a ajuta la refacerea organismului.

Beneficiile donarii:

1. Teste de sange gratuite – se ridica in 4-5 zile de la Centrul de Transfuzie Acestea includ: RH, grupa de sange, hepatita B și C, HIV (SIDA), HTLV (leucemie), VDRL (sifilis), ALT (testele hepatice). Pe loc se dau doar rezultatele pentru grupa sanguina si RH, glicemie si hemoglobina.

Testele adiacente (calcemie, zaharul din sange, transaminazele, colesterol, ECG, radiografii pulmonare cu raze X) se fac gratuit la Centrul de Transfuzie. Donatorii trebuie sa se prezinte cu carnetul de donator pe care il vor primi dupa donare si pe baza acestui carnet va putea beneficia de aceste analize gratuit.

2. Un voucher de 50% pentru transportul public, valabil pentru 30 de zile
3. O zi libera la locul de munca. Vor primi o adeverinta pentru ziua respectiva.

Mai multe informatii despre campanie puteti afla pe sun-plaza.ro.

Cateva recomandari inainte de a dona puteti citi pe obratila.ro, fata minunata, donator constant.

Dăruieşte-timp-donează-sânge-509x1200

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.