Concluzia zilei de azi

Asa de simplu si fain m-a luat azi prin surprindere viata incat trebuie sa va povestesc. 🙂

Am fost aseara la evenimentul de care pomeneam aici, organizat de Charity by 99, Asociatia Sonia Maria si minuni.ro, unde s-au intamplat minuni pentru Nicusor, un baietel hipoacuzic, care de Craciun va auzi colinde. Suma stransa la eveniment – 10.480 de lei. Oamenii au ras la momentele de stand up, apoi au continuat sa rada si sa liciteze bunatati si obiecte sub vraja lui Costel, un tip foarte charismatic si bun in ce face. Chapeau! Am plecat acasa dupa miezul noptii, fericita ca am fost acolo.

Cu Melinda de la Charity by 99 si Oana de la Asociatia Sonia Maria vorbisem in prealabil ca am vrea sa pregatim ceva pentru o familie pe care Meli a cunoscut-o recent, o familie cu opt copii care traieste modest intr-o garsoniera din Bucuresti. Azi dimineata, trezite dupa bucuria de aseara, Melinda a facut un eveniment pe Facebook, in care a povestit despre acesti oameni si despre ce-am vrea sa facem, sa le ducem duminica alimente si bunatati, dar si un brad si decoratiuni. Sa simta ca vine Craciunul. A scris ea acolo necesarul: sarmale, pui la cuptor, chiftele, salata boeuf, muraturi, cozonaci, paine, turta dulce, apa, sucuri, dulciuri, jucarii, un bradut, decoratiuni, toate cele la care ne-am gandit.

Ocupata fiind azi, n-am stat pe Facebook, doar am vazut in graba evenimentul, urmand sa urc si eu in barca atunci cand ma linistesc. Bucuria mea a venit vreo trei ore mai tarziu, cand in dreptul aproape fiecarui punct din lista era deja trecut un nume, al aceluia care s-a oferit sa faca rost, sa doneze, sa daruiasca. Aproape ca nu-mi venea sa cred, am sunat-o pe Melinda ca sa ma conving ca nu visez. Ca, iata, viata se intampla si pe Facebook. Ca oamenii sunt buni.

Mai sunt cate ceva de cumparat si-am vrea sa le ducem si niste alimente neperisabile, conserve etc, dar o s-o rezolvam si pe asta, iar duminica vom merge la ei si voi reveni cu un update.

Ce ramane din ziua mea si intamplarea asta e ca… e uite-atat de simplu.

Daca stii o familie sarmana, tot ce trebuie sa faci e sa te mobilizezi un pic si oamenii iti vor sari in ajutor, fiecare cu ce poate, dar vor fi acolo. Si asta nu se intampla doar pentru ca vine Craciunul si, zice-se, suntem mai buni. Eu cred ca oamenii sunt buni intotdeauna, doar ca unii scriu povestile, iar altii sunt personaje si tot ce trebuie sa facem e sa incercam sa scriem povesti, pentru ca personajele sunt aproape. Foarte aproape.

One thought on “Concluzia zilei de azi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.