Big Build 2015 – 8 case in 5 zile

Intre 5-9 octombrie, la Bacau, se desfasoara Big Build, cel mai mare eveniment de constructie si voluntariat al anului, organizat de Habitat for Humanity Romania. 200 de voluntari internationali si corporate vor construi sub indrumarea specialistilor 8 case in 5 zile. Iar eu voi fi unul dintre ei. ­čÖé

Astept aceasta experienta de mai multi ani si o astept cu pofta de cateva luni. Au mai ramas doar cateva zile pana la saptamana in care imi voi incepe fiecare zi mergand spre santier. Cativa prieteni au ridicat din spranceana cand le-am povestit ca plec – tu, pe santier, o saptamana? – eu, pe santier, o saptamana. Da’ cred ca nici mie nu-mi vine sa cred. Am mai fost pe santierele Habitat for Humanity de doua ori si mi-a placut ce-am simtit la final de zi. Despre a doua experienta am povestit aici. Am inceput si-o colectie de casti, e clar ca de la Bacau o sa ma intorc cu una rosie. ­čśë

IMG_4318

Cu Big Build 2015 Habitat for Humanity Romania sarbatoreste pentru a opta oara Ziua Mondiala a Locuirii, stabilita de ONU in prima zi de luni din octombrie.

8 familii cu venituri mici, care locuiesc acum in conditii improprii, vor avea la finalul saptamanii viitoare o casa noua, decenta. Un vis implinit. Aceste familii au trecut printr-un proces de selectie, trebuie sa munceasca la propria casa si sa faca voluntariat un numar de ore pentru Habitat for Humanity si sa returneze costul caselor la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare, fara dobanda. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani in 70 de tari din intreaga lume, responsabilizeaza familiile beneficiar si asigura fondurile pentru constructia de locuinte pentru alte familii dezavantajate.

12009598_10153364804932599_75846348432715277_n

Am luat de pe pagina lor de Facebook aceasta fotografie cu femeile din familiile beneficiar, care au facut echipa pe santierul din Bacau. Ele ajuta la pregatirea fundatiilor pentru cele 8 case pe care le vor construi impreuna cu familiile lor si cu 200 de voluntari.

Si tu poti contribui. Doneaza lunar 2 euro prin sms la 8844 cu textul ACASA. Sau alege de aici o umbrela, o cana sau un tricou. Sprijina asa cum simti misiunea Habitat for Humanity – o casa decenta pentru fiecare familie.

Cinci zile au ramas pana la experienta asta. Abia astept s-o traiesc. Sa construiesc o casa, impreuna cu alti voluntari si cu familia beneficiar. Si cativa pereti care sa imi tina de cald in interior.

 

Credit foto: Habitat for Humanity

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.