Binele face valuri

De cativa ani in peisajul bucurestean de vara a aparut un eveniment de strangere de fonduri in jurul bucuriei de a inota si in sfarsit pot spune ca si eu intru la apa. Pe 8 iulie inot la Swimathon. 🙂

Acum doi ani am fost voluntar la Swimathon. Eram deja de ceva vreme familiarizata cu Fundatia Comunitara Bucuresti, cu binele uneori nevazut pe care ei il fac adunand laolalta entitati diferite pentru a sustine cauze din comunitate. Tin minte dimineata aceea de sambata cand, ajunsa devreme la bazin, cand inca apele erau linistite, mi-am promis ca o sa inot intr-o zi pentru ei.

N-a fost sa fie anul trecut, fiindca eram in plin #minunipeCamino, insa uite ca anul asta s-au aliniat planete, asa ca pe 8 iulie ma puteti vedea, sirena, in bazinul de la Clubul Dinamo. O sa fie fun, evenimentul are o energie fantastica. Sute de inotatori si sustinatori se aduna si fac din eveniment un spectacol.

Swimathon Bucuresti e la a cincea editie. Prin primele patru au fost sprijinite 74 de proiecte din comunitate. Doar anul trecut, aproape doua mii de donatori individuali au generat mai bine de 300.000 de lei pentru cele 20 de cauze alese.

Ecuatia e simpla:

  1. Organizatiile și grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală;
  2. Companiile şi înotătorii-fundraiseri aleg proiectele pentru care se implică;
  3. Susţinătorii donează o sumă de bani pentru  favoriţii lor

Ziua de 8 iulie o sa fie ca o sarbatoare, nu doar fiindca ne adunam impreuna, ci si pentru ca ii cunosc pe cei mai multi dintre reprezentantii proiectelor implicate si pe foarte multi dintre inotatori. Zilele astea, in plimbarile mele online, foarte multi oameni din lumea mea faceau apel la donatii. Ceea ce e tare fain, visul meu despre o lume in care fiecare e un mic fundraiser prinde contur. 🙂

Asadar sambata viitoare ma deghizez in sirena pentru echipa Fundatiei Comunitare Bucuresti, organizatorii evenimentului. Sunt oamenii datorita carora toate acestea se intampla, toate cele douazeci de cauze strang fonduri datorita muncii depuse de aceasta gasca de fete implicate. Vreau sa sprijin asta, sa ajut astfel incat si anul viitor acest eveniment sa aiba loc.

Vreau sa strang 1000 de lei. Matematica e simpla – am nevoie de 50 de prieteni care sa doneze 20 de lei pe platforma special creata pentru eveniment, in contul echipei mele: Binele face valuri. E simplu, safe si rapid. Daca vreti, e si anonim. 🙂

Mereu am crezut in pasarile colibri, in cat de mult poate face putin cate putin. Si-o sa continui sa cred in ele si sa le caut. Sigur ca nu ma supara donatiile mai mari de atat, fiindca in fond fiecare da cat simte si cat poate, dar eu vreau foarte tare sa ii incurajez pe aceia multi, care stiu ca sunt acolo si care inca mai cred ca o suma atat de mica nu inseamna nimic.

Inseamna foarte mult. Si inseamna foarte mult pentru mine, sa stiu ca impreuna putem sa ajutam, ca suntem multi sub aceeasi umbrela. Uneori ajutorul nostru nu e clar, nu se vede, dar se contorizeaza undeva si, pe nebanuite, valul creste. Pentru ca binele face valuri.

Multumesc mult pentru donatii si sprijin.
Si va astept sambata, pe 8 iulie, la Club Dinamo, sa imi faceti galerie cand o sa dau din maini ca sa ajung in partea cealalta a bazinului. 🙂
Veronica

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.