Sunt biblioteca vie in proiectul Exceptionalii

Am auzit de conceptul de bibioteca vie acum saisprezece ani. Fratele meu se intorsese de la un eveniment international din Budapesta, foarte entuziasmat printre altele ca, timp de o jumatate de ora, a avut parte de o biblioteca vie, adica a stat de vorba cu un om fain, care i-a fost ca o carte deschisa, caruia i-a pus intrebari despre activitatea lui si de la care a primit multa inspiratie. Mi se parea foarte tare chestia asta, sa stai de vorba cu a living library, iar sa devii una parea ceva imposibil in optica mea de atunci.

Saisprezece ani mai târziu am fost invitata de Școala de Valori sa fiu o carte deschisa in proiectul lor Exceptionalii. Ma onoreaza invitatia si compania celorlalte șaptesprezece carti vii, oameni din diferite domenii, a caror munca o urmaresc si o admir, uneori de ani de zile. Poate ca pana la urma, nimic nu e imposibil. Poate ca avea dreptate Audrey Hepburn: Nothing is impossible, the word itself says I’m possible.

Exceptionalii este un proiect prin care ei Scoala de Valori isi propune sa formeze comunitatea liderilor de maine, sprijinind tinerii deosebiti ai Romaniei, care s-au remarcat deja prin rezultate deosebite, pasiune si curaj in diverse domenii, sa-si urmeze pasiunea si sa isi asume ei insisi transformarea lumii in care traim, implementand proiecte cu impact in societate.

Pentru o saptamana, Scoala de Valori aduce la București 50 de tineri activi, intre 16 și 19 ani, dornici sa schimbe lumea. Le aduc alaturi antreprenori de succes, oameni model din comunitatea business, traineri cu experienta din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare. Din 2014, ei au inceput sa formeze o comunitate de tineri activi cu initiativa si curaj, care dezvolta proiecte sau activitati educative și stimuleaza astfel spiritul de inițiativa și dorinta de actiune a colegilor de generație din orasele in care locuiesc.

Exceptionalii la finalul editiei trecute – Foto: Scoala de Valori

Participantii vor trece printr-un program educativ non-formal si inovator, alcatuit din mai multe experiențe ce se completeaza, pentru a-i ajuta sa isi dezvolte increderea in sine si curajul de a-si pune ideile in practica.

Una dintre experiente este evenimentul Biblioteca Vie Exceptionalii 2017, avand ca tema “Intre traditie si inovatie”. Scopul este ca invitatii sa impartaseasca adolescentilor experiente si invataturi desprinse din povestile lor de viata si de cariera, astfel ca aceste povesti sa starneasca in adolescenti mai multa dorinta si curaj de a schimba lumea lor si a celor din jur.

Speakerii din acest an sunt:

Cosmin Alexandru – Rector la The Entrepreneurship Academy
Dragos Anastasiu – Presedintele grupului Eurolines
Silvia Bogdan – Head of Corporate Engagament Scoala de Valori
Claudiu Butacu – co-fondator EFdeN
Nicoleta Chirica – fondator si designer Iutta
Nicoleta Deliu – Departamentul Comunicare Corporativă şi Afaceri Comunitare, Direcţia de Comunicare BCR
Mihail Holhos – Vlogger, Prezentatorul serialului Doza de Has
Adriana Istrate – Consultant bancar la BCR Banca pentru Locuinte si ultramaratonist
Alexandra Marcu – Vicepreşedinte al clubului Evoluţii si Ambasador al Turismului Romanesc
Bogdan Micu – Director general Alpin Solar SA
Ilinca Paun – Managing Partner – Colliers International
Radu Puchiu – Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului
David Timis – Growth Engine Manager @ Google | Global Shaper @ World Economic Forum
Octavian Ureche – CG Generalist & Visual Effects Compositor
Luiza Vasiliu – Editor la Scena9, reporter la Casa Jurnalistului
Iulian Vacarean – Fondator BENEVA – Facem binele din jurul nostru sa creasca.
Dan Perjovschi – artist si jurnalist

Si, a voastra, Veronica Soare.

Revin cu vesti si povesti!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.