Hai sa Ajungem MARI!

Sunt intrebata des cum ar putea oamenii sa se implice, in mod constant, in activitati care sa le faca bine si lor si altora. Printre altele, le vorbesc despre Ajungem MARI, un program care sustine educatia copiilor din centre de plasament prin workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative.

Mie imi place foarte tare de ei si de tot ce fac si mi se pare ca in doi ani de proiect au crescut cat altii in zece, asa ca ii recomand cu mare drag – si mai ales acum, ca sunt in plina campanie de inscriere pentru un nou modul.

Voluntarii care se înscriu în proiectul Dă-ți pasiunea mai departe – desemnat proiectul anului în educație la Gala Națională a Voluntarilor 2015 –  au ocazia să îi învețe pe copiii din centre orice îi pasionează pe ei. Ei vor susține ședințe de pregătire școlară, ateliere creative și cursuri interactive, motivându-i și încurajându-i pe copii să ajungă oameni mari și responsabili. De la engleza la astronomie, matematica, muzica, orice va place poate ajunge sa le placa si copiilor. De asemenea, ii puteti insoti pe copii la teatru, muzee, spectacole.

Proiectul a demarat in Bucuresti in vara 2014 si in scurt timp s-a extins in tara. Momentan 1.300 de voluntari ajuta saptamanal 2.000 de copii din Bucuresti si alte 25 de judete. Pentru a avea un impact durabil pentru viitorul copiilor din centre, e nevoie de tot mai multi voluntari seriosi si implicati.

Voluntarii Ajungem MARI au de la 15 ani in sus, fara limita superioara de varsta – tot ceea ce e necesar e sa fie comunicativi, implicati si dornici sa ii ajute intr-adevar pe copii.

Un lucru poate important de stiu e ca nu este necesara experienta anteriora de predare! Inainte de a participa la activitati, voluntarii merg la traininguri la care invata tot ce trebuie sa stie pentru interactiunea cu copiii. De asemenea, pe parcursul modulelor voluntarii primesc sfaturi de la consilieri educationali si alti voluntari cu experienta.

Asadar daca simtiti ca ati vrea sa ajutati copiii din centrele de plasament inscrieti-va in povestea asta si cu doua ore pe saptamana, timp de sase luni, va puteti aduce contributia. Primul pas se face aici, completand formularul de inscriere, iar mai multe informatii puteti afla aici.

La minuni inainte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.