Ajungem MARI pe Tour du Mont Blanc

Ioana de la Ajungem MARI e pe drumuri, cum am fost si eu, asa ca ii simt emotiile 🙂

Alături de prietenul ei, Anton, doi pasionati de munte, fac Tour du Mont Blanc pentru educația copiilor din centre de plasament. Pentru că isi doresc să ajungă MARI și să urce munți pe cont propriu!

foto ajungem mari

Tour du Mont Blanc este un circuit montan de 170 km și 10.000 m diferență de nivel, care înconjoară Masivul Mont Blanc și care traversează trei țări: Italia, Franța și Elveția.

Turul se face în aproximativ 11 zile, mergând în medie 15 km pe zi, partea cea mai dificilă fiind cei 10.000 m de ascensiune și coborâre cumulată. Ei îl vom parcurge în totalitate pe jos, cu rucsacul și cortul în spate.

Visul lor este ca pentru cei 170 de km pe care îi vor parcurge în tur să strânga 3.000 de lei, sumă care înseamnă 1 an de educație prin joc pentru cei 6 copii minunați pe care Ioana îi întâlneste săptămânal într-unul din centrele de plasament din București.

Pe lângă ei, mai sunt 2.000 de copii din București și 25 de județe care așteaptă cu nerăbdare vizitele și ieșirile cu voluntarii care le devin prieteni, îi îmbrățișează și îi încurajează să ajungă MARI.

Ioana e deja de mai bine un an în echipa Ajungem MARI. A inceput în aprilie 2014 cu un internship și s-a îndrăgostit pe loc de cauză, de echipă și de toate lucrurile frumoase pe care voluntarii le fac pentru copiii din centre de plasament.

Gândul la cei mici și bucuria lor le va da putere să termine turul, iar donațiile voastre ii vor ajuta să isi împlineasca visul. Puteti dona pe aceeasi prietenoasa platforma Galantom pe care si eu am folosit-o in #minunipeCamino – adica aici: http://lindenfeld.galantom.ro/ioanaciuhan1

Pentru un copil donațiile voastre înseamnă:

  • 30 lei – o ieșire
  • 50 lei – rechizite pentru un semestru
  • 100 lei – ateliere creative pentru un an

Sigur că orice sumă e binevenită și ne ajută în continuarea proiectelor educaționale pentru copiii din centre!

Ajungem MARI e un proiect relativ nou, abia a implinit doi ani, dar deja a facut multe in zona in care activeaza: educatie prin joc pentru copiii din centre de plasament. In doi ani au ajuns deja sa se ocupe de 2000 de copii din 25 de judete si Bucuresti.

Programul educational Ajungem MARI s-a nascut din dorinta de a-i ajuta pe copiii din centrele de plasament sa devina oameni mari, responsabili, independenti si siguri pe picioarele lor.

Prin proiectele lor isi propun ca acesti copii din centre sociale sau din medii defavorizate sa prinda incredere in fortele lor, sa isi deschida perspectivele si sa poata visa la un viitor luminos.
Iarina Stefanescu, directorul programului si o fata de milioane, a avut un vis pe care vad ca il implineste tare fain, mi se pare ca in lumea mea mereu dau de proiectul asta, ea si Ioana, care acum e pe munte, mereu organizeaza ceva, mereu sunt implicate in ceva nou.
Le-am cunoscut mai bine acum cateva luni, cand am fost fundraiser pentru ei si-am cantat – sigur, cantatul era doar un pretext, ca-mi place mie sa cant – dar pana la concursul de karaoke am strans 3600 de lei. Opt copii vor merge la sfarsitul lunii in tabara la munte datorita celor care atunci au donat. Zeci de copii vor merge insa in tabara pentru ca atatia oameni s-au mobilizat si in directia asta. O sa fiu si eu pe-acolo, va relatez de la fata locului. 🙂

Dar pana atunci, urmarim drumul Ioanei si al lui Anton pe Mont Blanc, cat va avea Ioana net.

Uite o fotografie din prima seara pe-acolo 🙂


foto cort

Ce mi se pare important de retinut e ca doi oameni carora le place muntele au ales sa duca hobby-ul lor la nivelul asta, de a face din el o poveste de strangere de fonduri. Care e pretty much visul meu. O lume de fundraiseri! 🙂

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.