Bunatatea are gust bun

A fost odata ca niciodata o supa crema de ardei copti cum alta n-a mai fost pe lume, ca de n-ar fi fost aceasta supa anume nu mi-ar fi venit mie ideea unei intalniri-eveniment a lumii minuni.ro in jurul ei.

Pe scurt, vara asta am mancat din supa impricinata de cateva ori, dupa care ea a disparut din mediu, odata cu bucatarul ei. Bucatar la care am ajuns si caruia i-am scris inainte sa plec iar pe Camino in august. Uite, eu sunt Veronica, am mancat supa ta la Ivy, n-am putut-o uita, am auzit ca tu ai acum un petit bistro si as vrea sa vin la tine cand mai faci. Pai hai ca fac a doua zi.
Zis si facut, zis si mancat, a doua si si trei portii de supa mai tarziu papilele mele gustative erau cele mai fericite din Univers.

Apoi am mers pe jos 800 de km si 39 de zile mai tarziu, cand m-am intors, asa cum mi-am promis, printre primele lucruri a fost sa ii scriu iar lui Florin, spre al carui bistro ma indreptam cateva zile mai tarziu, sa fac infuzie de cea mai buna supa din univers.

Zau ca ideea evenimentului care face subiectul acestei postari a venit de la supa asta, momentul ala de cu o seara inainte cand – gandindu-ma la ce mananc a doua zi – adica ma duc la Plan’OR sa mananc supa si nu mai trebuie sa imi cumpar nimic, fiindca o sa iau iar trei portii, corespondenta din discutia cu mine – am vazut toata povestea. Bunatatea are gust bun. Ce fain suna, mi-am zis. Si ce fericiti o sa fie oamenii care o sa vina sa manance si sa povestim si sa ne jucam intr-o dupa-amiaza de sambata.

Problema e ca in haosul din programul meu aveam la dispozitie doar ziua de 28 octombrie, asa ca lui Florin nu trebuia doar sa-i placa ideea, ci sa si poata in ziua aia.

Cand ne-am vazut a venit primul DA. Mancam din supa si am inceput sa ii povestesc ce am in gand. Da, normal, facem.

Apoi am sunat la Kathi de la Kaufland, un brand care creste minunat si o companie care investeste in atatea proiecte faine si despre care sunt fericita sa spun ca au fost alaturi de minuni.ro la petrecerea Lolei si AniverSoarea mea, asadar am sunat la Kathi si i-am povestit nastrusnicia, ideea evenimentului, beneficiarii si tot ce visez si a venit al doilea DA.

Apoi am sunat la Alexia Udriste, cea care a facut si ilustratia de la petrecerea Lolei din noiembrie anul trecut, spunandu-i ca nu ma supar daca spune nu, fiindca stiu ca timpul e tare scurt. Dar si Alexia a zis DA. Si deunazi mi-a trimis ilustratia si am topait de bucurie.

Apoi am sunat la Ninochka mea de la Solaris, care e alaturi de mine, pe persoana fizica si nu doar, de mai multi ani. Adevarul e ca stiam ca ea va spune DA si stiu ca va spune DA si la ce mi-a mai nazarit mie uite-acusi, scriind acest text.

Asadar traiesc intr-o lume de DA si datorita acestor oameni Bunatatea are gust bun – o intalnire-brunch a mea cu oamenii din lumea mea care vor sa manance bine si sa faca un bine se intampla sambata viitoare, pe 28 octombrie, de la 13-20 la PLAN’OR, un bistro aflat pe Aurel Vlaicu 70, aproape colt cu Dacia. Foarte aproape de centru, iar ca reper mai exact, imediat dupa colt pe Institutul Francez si vis-a-vis de Ceainaria La Vlaicu.

Drept va spun ca initial gandisem un pranz, dupa care mi-am dat seama ca e sambata si poate unii vreti sa veniti la 13, altii va treziti mai tarziu. Asa ca eu si Lola va asteptam intre 13-20.  🙂

Sigur ca vedeta e supa crema de ardei copti, dar avem si felul doi (pot sa il tin secret pana la eveniment? wink wink) si desert, tarta de pere cu sos de vanilie. 

Evenimentul, cum spuneam, vrea sa fie o intalnire a noastra, sa povestim, sa va spun despre noua directie minuni.ro, sa ne ascultam, sa ma intrebati de #minunipeCamino si eu sa va raspund, sa mancam bine si sa facem un bine.

In ce priveste donatia, cei care ati mai fost la evenimentele mele stiti ca in general exista o donatie recomandata. Am decis ca la acesta sa nu pun niciun prag minim, e alegerea fiecaruia. Imaginati-va doar ca mergeti sambata la masa si ganditi-va la pretul pe care l-ati da pentru asta. Nu e nicio presiune, fiecare da atat cat simte si poate. Serios. Important e sa ne vedem, sa ne revedem. Binele pe care il facem mai departe asa se construieste.

Fondurile stranse vor merge inspre o fundatie de a carei activitate si oameni m-am apropiat eu anul asta. Fundatia Inima de Copil, o fundatie infiintata in 1996, care sprijina pe mai multe paliere copii aflati in dificultate si pe familiile acestora. Ei au mai multe proiecte in derulare, cel inspre care vor merge fondurile in urma evenimentului Bunatatea are gust bun este Un sat, un copil, un proiect care sprijina prin burse lunare copii din mediul rural care vor sa mearga la scoala, care au rezultate bune la invatatura, dar care sunt in pericol de a renunta la scoala din cauza lipsurilor financiare. Proiectul a castigat in 2015 premiul I la Gala Societatii Civile, la sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare, iar Anna, unul dintre fondatorii Inima de Copil si initiatoarea proiectului a castigat pentru totdeauna inima mea.

Asadar ne vedem sambata viitoare la PLAN’OR, pe Aurel Vlaicu 70, aproape colt cu Dacia, sa povestim, sa mancam supa crema de ardei copti si alte minuni si sa facem un bine.

La minuni inainte!

Veronica

 

Leave a Reply